Realizarile, aproape intotdeauna rezultatul unui lung si sistematic efort, odata obtinute intra aproape instantaneu in firescul cotidian si constituie de obicei temelia unor noi pasi inainte.

Aproape intotdeauna eforturile indreptandu-se catre urmatorul obiectiv atentia devine, din pacate, prea adesea insuficient orientata spre conservarea si capitalizarea rezultatelor precedente. Ca si cum, odata problemele rezolvate acestea ne vor servi vesnic la obtinerea de noi beneficii fara sa mai necesite periodic alocarea de atentie sau chiar de noi resurse.

Viata a demonstrat insa ca posibilitatea pierderii sau a deteriorarii rapide si ireversibile a unor pretioase posesii este prea usor posibila. De aceea, aproape intotdeauna ceea ce s-a obtinut cu efort merita nu numai valorificat  in mod profitabil cat si bine intretinut si protejat.

De aceea, a asigura integritatea necesara pe perioada exploatarii in fata unor posibile si variate amenintari astfel incat sa permita acumulari in continuare devine un obiectiv demn de toata atentia.

La o analiza chiar superficiala rezulta ca, astfel privite lucrurile, pot fi identificate suficient de multe puncte vulnerabile ale unor elemente cheie, asupra carora incidenta aparitiei unui risc sa dea oricui fiori.

De la modul in care sunt tezaurizate si manipulate valori materiale si este asigurata siguranta persoanelor si pana la administrarea electronica a unor baze de date care contin informatii cu caracter confidential si/sau care se refera la active si tranzactii financiare de foarte mare valoare totul necesita protectie in exploatare la un nivel de securitate corespunzator valorilor la care se refera, a daunelor pe care pierderea integritatii acestora le poate genera sau la costul de inlocuire a acestora.

Motivele de ingrijorare sunt din nefericire foarte diverse si amploarea problemelor generate de aparitia situatiilor neplacute este direct proportionala cu valoarea activelor la care se refera. Astfel, de la eroare umana la frauda, de la accidente la cazuri de forta majoara si de la uzura fizica la virusi informatici probleme pot aparea oricand si oriunde pe fiecare veriga a fluxurilor de lucru si la fiecare componenta a sistemului la care se refera.

Suntem obisnuiti ca merita periodic reevaluata de exemplu functionarea si competitivitatea oricarui banal sistem de acces mai ales cand se refera la valori materiale sau la informatii privilegiate fie acesta sub forma unui lacat sau a unei cartele magnetice. Cu atat mai mult in acest context tot ce este de valoare, de la autenticitatea si integritatea activelor financiare sau  non financiare si pana la identitatea si autoritatea legala a contrapartidelor cu care ne asumam angajamente are sens ca totul  sa fie atent, consistent si sistematic avut in vedere.

In definitiv, odata ce am definit acest cadru este limpede ca merita toata atentia si ca tot ceea ce facem  trebuie abordat si din aceasta perspectiva.

Centrul de Analiza si Studii de Securitate reuneste expertiza, complementaritate, tact, contacte  si mai ales capabilitatea de a fi un interlocutor care sa ofere rezolvari in mod pragmatic la probleme concrete in conditii de confidentialitate si eficienta.

In opinia noastra, siguranta integritatii pentru a asigura predictibilitatea rezultatelor livrate conform  asteptarilor este de nepretuit.