Arme cu laser capabile să distrugă nave de mici dimensiuni sau să doboare drone vor echipa soldaţii din armata SUA în următorii doi ani, potrivit amiralului Matthew Klunder, potrivit Capital.ro

Amiralul Matthew Klunder este cel care conduce Office of Naval Research care execută şi promovează programele ştiinţifice şi tehnologice ale marinei Statelor Unite. Acesta a declarat recent într-un interviu că marina americană lucrează cu mai multe firme din industria de apărare pentru a testa lasere capabile să distrugă atât nave cât şi avioane. Marina americană a folosit o armă cu laser pentru a doborî o dronă într-un test desfăşurat în Oceanul Pacific în anul 2010. Testul a fost un succes, însă spre dezamăgirea fanilor Star Wars laserul este invizibil şi nu este colorat în roşu sau albastru, aşa cum sunt armele din celebrul film SF.

Un alt test desfăşărat de Office of Naval Research a avut loc anul trecut şi a vizat distrugerea unui vas de mici dimensiuni. Deşi acest tip de vase nu reprezintă un pericol mare pentru un portavion, acestea pot transporta arme, torpile sau bombe care pot avaria un vas mare. Aceste lasere, care vor fi montate pe navele americane, vor avea nevoie de o cantitate mare de energie pentru a funcţiona. De aceeaşi energie are nevoie şi superarma cu puls elecromagnetic care poate distruge ţinte aflate la 160 de km depărtare.