Ministrul Apararii Corneliu Dobritoiu, seful Statului Major al Fortelor Terestre Sorin Ioan si Ambasadorul SUA Mark Gitenstein au participat la ceremonia de incepere a lucrarilor la Centrul de Lupta al Fortelor Terestre de la Cincu – un proiect sponsorizat cu un milion de dolari de Biroul pentru Cooperare in Domeniul Apararii din cadrul Ambasadei SUA, se arata intr-un Comunicat trimis presei la 18 septembrie 2012 de catre Ambasada SUA la Bucuresti.  Centrul de Lupta al Fortelor Terestre reprezinta o constructie de ultima generatie care ofera capacitate de antrenament combinat pentru diverse tipuri de arme. Proiectul constructiei va fi folosit pentru modernizarea infrastructurii bazei de la Cincu.

Tot la Cincu, Ministrul Dobritoiu, LTG Ioan si Ambasadorul Gitenstein au participat la ceremonia de taiere a panglicii dispensarului din Cincu care ofera servicii medicale pentru aproximativ 3.000 de locuitori.  Programul pentru Asistenta Umanitara al  Comandamentului European al SUA, prin Biroul pentru Cooperare in Domeniul Apararii al Ambasadei SUA, a acordat 92.000 dolari pentru renovarea acestui dispensar.

Ambele proiecte sunt o dovada a excelentei colaborari dintre SUA si Romania.

Centrul de Luptă al Forţelor Terestre reprezintă o construcţie de ultimă generaţie, care oferă capacitate de antrenament combinat pentru diverse tipuri de arme. Proiectul construcţiei va fi folosit pentru modernizarea infrastructurii bazei de la Cincu‘, informează un comunicat emis marţi de Ambasada SUA. Programul include modernizarea, cu sprijin american, a două platforme de tip batalion şi tip companie, precum şi a unei platforme multifuncţionale, în scopul realizării capabilităţilor necesare instruirii la standarde NATO a unităţilor care vor participa la misiuni în teatrele de operaţii.

Programul pentru Asistenţă Umanitară al Comandamentului European al SUA, prin Biroul pentru Cooperare în Domeniul Apărării al Ambasadei SUA, a acordat 92.000 dolari pentru renovarea acestui dispensar‘, se precizează în comunicat, în care se punctează că ambele proiecte sunt o dovadă a excelentei colaborări dintre SUA şi România.