Tip: Comunicat de presă

Data: 31.10.2012

Ministrul afacerilor externe Titus Corlăţean a participat astăzi, 31 octombrie 2012, la seminarul Smart Defence and Defence Investment, organizat de Universitatea Naţională de Apărare Carol I, Academia Oamenilor de Ştiinţă din România şi Centrul de Analiză şi Studii de Securitate.

În alocuţiunea sa şeful diplomaţiei române a subliniat că obiectivul central al Alianţei este şi rămâne consolidarea securităţii statelor membre, iar pentru aceasta sunt necesare resurse financiare importante. România urmăreşte atingerea standardele armatelor statelor membre NATO şi susţinerea reformei cu resurse financiare corespunzătoare, conform cadrului financiar de austeritate.  Ministrul Titus Corlăţean a evidenţiat, în conformitate cu spiritul noului Concept Strategic al NATO, precum şi cu Declaraţia vizând dezvoltarea capabilităţilor Aliate până în 2020, imperativul dezvoltării şi menţinerii unui sector industrial de apărare şi securitate capabil să răspundă cerinţelor naţionale şi euro-atlantice, atât în prezent, dar mai ales pe termen lung.

„Spaţiul euro-atlantic are nevoie de un sector de apărare sustenabil, avansat tehnologic şi competitiv la nivel global, iar acesta deziderat nu poate fi atins decât prin convergenţa şi coeziunea politicilor în domeniu ale Aliaţilor. Apreciez, în acest sens, că principii precum o mai mare transparenţă, o mai mare deschidere a pieţelor pot reprezenta repere importante pentru această dezbatere. În acest context, obiectivul ambiţios de transformare a apărării în cadrul NATO necesită o abordare comună a temei politicii industriei de apărare”, a declarat şeful diplomaţiei române.

Remarcând cooperarea strânsă cu SUA în domeniul apărării anti-rachetă, demnitarul român a subliniat atât utilitatea practică, cât şi valoarea de exemplu pe care succesul acestui proiect îl are pentru avansarea conceptului Smart Defence la nivelul NATO, prin înnoirea culturii de cooperare şi asigurarea unor beneficii reciproce.

Evenimentul s-a desfăşurat în Aula Bibliotecii Centrale Universitare Carol I din Bucureşti.

 

Galerii Media

Participarea ministrului Titus Corlăţean la deschiderea seminarului „Smart Defence and Defence Investment”

    • Data: 31.10.2012

Video

Participarea ministrului Titus Corlăţean la deschiderea seminarului „Smart Defence and Defence Investment”